nedelja, 18. maj 2014

EKODAN NA NAŠI ŠOLI

Ob svetovnem dnevu Zemlje smo se odločili, da izvedemo aktivnosti, s katerimi bomo prispevali v dejanjih in besedi k bolj kvalitetnemu življenju na našem planetu. 


Dan takih dejavnosti izvedemo vsako leto, letos pa smo bili s srcem še malo bolj pri stvari, saj so nas prav v tistih dneh obiskali partnerji projekta Hope, s katerimi smo združeni prav v skupnem ekodelovanju.


Zbirali smo odpadni papir in v tale moder kontejner se je v 1 dnevu nabralo več kot 4 tone papirja. To pomeni, da smo prihranili okoli 4 tone naravnega lesa :-)


Iz odpadnega materiala smo izdelovali ekoinštrumente, s katerimi bomo ustvarili tudi ritmično pesem o okolju za naš projekt.





Za projekt smo ilustrirali ekopesem, ki so jo napisali naši prijatelji z Irske.




Tretješolci so iz odpadnega materiala izdelali ure, ki jih bodo uporabljali med poukom.


Osmošolci so uredili gredice okoli šole.





Izdelali so tudi kompostnik.


Pevski zbor in nekaj devetošolcev je napisalo slovensko besedilo, ki smo ga dodali ekopesmi, napisani na Irskem, ter vse skupaj posneli.



Petošolci so v računalnici izdelali ekoigrice v programu Scratch ter svetilnike iz odpadnih materialov, šestošolci so obiskali ekosadovnjak, sedmošolci so si ogledali čistilno napravo za vodo, devetošolci pa odlagališče odpadkov v Ljubljani.


Verjamemo, da lahko tudi mi z našimi malimi dejanji prispevamo k bolj urejenemu in čistejšemu okolju. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar